Tuesday, February 8, 2011

Aku Kalau Jatuh Cinta.. :P


Assalamualaikum warahmatulla hiwabarokatuh...
wahhh. rajinkan aq tetibe jer nak bagi salam penoh bagai macam ni. haduhh.. hoi, jawab! dose tau kalau ta jawab. saje jer nak bagi pahala free. bukan senang tau nak dapat benda free. so, aq dah bermurah hati nak bagi kan. ambik je la. wah, garang tetibe. 

well, korang sendiri tengok kan, aq memang rajin tahap cipan la coz aq rajin giler la update. wahh. sebenornyer aq tengah demam ni. batuk + seleseme + suara macam kartun. semua siap package! jalan memang ta boleh bla. macam orang gila pon ada. memang sangat tak normal. adakah ini petanda aq nak masuk dalam non ordinary family? wahh tetibe. sila muntah.. bweekk. jangan nak berangan lah oi. memang tak arr kau nak jadi macam tu.





sumpah. memang aq tak suka demam. ouhh. menyakitkan! tapi, dalam demam2nya. aq boleh pulak kan mengonlinekan diri. hebat la. hebat? ngekk. dahh.. stop merepek semua ni. entry ni muncul sebab tadi aq Blog Walking. aq memang selalu walking2 dekat blog Echin Nadiossa nih. so, tetibe jer nak buat entry macam dia. boleh tak. sys Echin, sila bg permission lelaju.. haha.

aq kalau bercinte?? wahh. bilakah last time ituh? tahun lepas kodd. wahh. dah lama. berhabuk aq punya memory ni. wahh statement. yang memang tau aq macam mana bila berchenta ni, semestinya bff aq. zieyha. dulu, waktu aq berchenta dengan monyet kampong ketam tuh, segala kejadah aq bg tau ghia. pernah la sekali, aq kat kampong. kebetulan, aq duduk sorang jer dalam bilik tuh. sebab aq kan the only daughter dalam family aq. so, dapat la privacy, wahhh. salah menggunakan keselamatan yang diberi tu. sila jangan ikot. masa tu aq pakai dua handphone, sebelah call ghia, sebelah lagi mamad kedaung tuh call. actually, aq tengah call ghia. tetibe dia lak yang menyebok. memang kadaung betul. terpaksalah aq pegang dua2 phne. kiri ghia, kanan dia. huhh





sweet tak? haha. tak boleh bla giler time tuh. ghia, ingat tak apa yang mamat kampong ketam ni cakap? haha. pasal bar. memang macam sengal kodd. dah.. sementara aq dok ingad pasal macam mana aq dulu waktu berchenta ni. meyh sini aq cerita.



aq masa bercinta dulu..
  • handphone ni, memang macam pakaian aq la. memang tak sah kalau tak bawak. kalau pakai seluar yang tak ada poket tuh. aq selit aje mana2. *jangan gatal nak fikir mana*lol
  • senyum? tak payah nak cakap la. kekadang nampak ta*k pon aq senyum. *merepek*
  • "handphone akak mana? sapa jumpa akak belanja aiskrim" <---- ni? memang tak kan dengar dari mulut aq la. yang akan dengar. ---> "dengar tak mana bunyi tuh? tutup tv, radio, mesin basuh tuh sume. dengar takk??" dial guna phone rumah then cepat2 lari, kod2 dengar bunyik phne.
  • mesej dalam inbox? memang tak terkira lah. sayang giler nak buang walaupon dia just hantar 'hi dear." or "hey". betapa kemaroknya aq. 
  • key pad phone tu naik lumat aq kerjakan. memang dah tak nampak nombor lagi.
  • charger? on jer sentiasa. ngamok bapak aq kalau tau ni. 
  • lagu dalam phone? memang semua lagu jiwang ajer la. huhh tipu tipu tipu. hehe. lagu kalau tak pasal cinta tak sah.
  • aq macam terbayang ajer lagu call n mesej bunyik. padahal. non-ado. 
  • kalau dia tak balas, aq surely akan check sent item. kod kodd kalau mesej tak sent. 
  • kalau tengah mesej dengan dia. senyum kalau tak sampai telinga, memang ta sah. macam orang gila pon ada. 
  • tido? memang tak ada makna pada aq. coz dia sama macam aq. still blaja. so, dari pkol 9 sampai pkol 5 memang waktu aq 'dating' dengan dia. 
  • katil? memang tonggang terbalik la. tak terkira lah berapa kali aq dok pusing2 katil tu. nasib baik cadar tak tanggal sekali. ganaskan aq. lol
  • pesbuk tuh. kalu bukak. notify kat atas tuh memang tak aq pedulik. tengok profile dia dulu. baru tenang hati aq. haha sila menyampah
  • kalau jumpa? telinga wahh.. kembang gilerrr. muka? tak yah cakap la. merah jerr. keluar semua muka cute. ^^
  • taman yang dalam hati tuh, bukan setakat bunga. bapak bunga, tok nenek bunga semua ada. macam dunia ni aq yang punya.^^
  • hati macam kanak2 ribena dah. tiputipu.
  • kredit?? tak payah cakap la. rm30 sehari cukup? memang tak ar.. (: lain network kodd..
  • kredit kalau tinggal 2 hengget pon aq risau. roger dia awal2. ^^
  • dalam kepala aq? dah macam diary secretary dia gamaknye. memang aq tau apa dia buat satu hari penoh! huh!
  • tak cukup mesej, ktorang call. tak cukup lagi? ym la. ap lagi. ym nyer sound plak buat hal. call + video cam ym la.. :))
  • and last but not least. finally, reality is better than fantasy.





korang dah tau kan. betapa teruknya aq ni berchenta. gila gila. so, dari jadi gila. baik tak payah berchenta. oke. bukan niat aq na copycat ayat sys Echin but aq lebih kurang macam dia. tapi aq lagi terok kodd. memang gila. so, better be single macam sekarang. tak pening kepala. tidur awal. (<---tipu nihh), tak senyum macam orang gila. handphone pon letak sepah2. habis batery? ada aq kesah? tu pasal semua memekak dengan aq. "baik tak payah ada phne kalau macam ni" (ayat ayah aq bila x angkat call coz tak dengar bunyik.hehe) haiyshhhh.. 





oke. semua pasal "aq masa bercinta dulu" tuh. SEMUA waktu aq dengan ex aq yang seko nih. korang mesti perasan kenapa dia tak bagi salam. sebab dia bukan islam. oke aq admit. dia handsome! ouh STOP!! huhh.. then putus january 2010. koddd. after that aq down gegila. huhhh. nyesal!! bab tuh aq single g sampai skrang. Phobia. ouh.. yang penting. kalau aq dapat bf t. biar la dy faham aq. tau aq macam mana. susah lelaki na faham pompuan macam aq nie. macam mana aq? huhh. susah describe..






2 comments:

Echin Nadiossa said...

heheh ahkak suka! :)).thanks sebab sudi share.nnt sis ade masa sis publish dis entry dekat belog oke. :))

D'pAper CliPs said...

tocey2... hehe...
sayang lbey laaaaaaa... :)