Tuesday, July 26, 2011

Permulaan segalanya :)

Assalamualaikum...


dah lama agaknya aku tak menulis. memang dah lama pun. mungkin semenjak aku sambung belajar ni, aku dah kurang ,luangkan masa untuk menulis dan contact semua kawan2 aku. maaf korang, bukan aku tak ingat korang. cuma jadual harian aku memang semakin padat. padat dengan usaha mengembalikan mood aku sebagai seorang pelajar. yelah, dah lama aku belajar macam waktu SPM dulu. 


hidup aku? Alhamdulillah.. Kehidupan aku kat sini ok. Kawan2 baru aku kat sini semuanya oke. lecturer pon alhamdulillah baik2. semua orang pelik kenapa aku masuk KPTM Bangi sedangkan aku dapat offer yang lebih baik dekat tempat lain. bila lecturer tanya "kenapa awak pilih KPTM sebagai tempat awak sambung belajar?". aku sendiri tak tahu. memang aku tak tahu. aku sendiri keliru dengan jawapan aku. mungkin apa yang aku jawab datang dari hati aku sendiri. tapi entah la. aku tak tahu nak jawab apa. bila ditanya, aku hanya mampu senyum dan kata " saya datang untuk belajar dan lagipun KPTM adalah tempat yang paling dekat dengan rumah saya" 
wahhhh ayat kan. jawapan ni memang betul2 tipu. yang mula2 tu betol la. aku datang untuk belajar. tapi part yang paling dekat dengan rumah, tu bohong la. aku ada dapat tawaran yang hanya perlu 20 minit untuk sampai. ^^


mungkin betul kata ayah. " ada hikmahnya akak masuk KPTM nie. cuma belum masanya akak jumpa dengan hikmah tu." . insyaallah, suatu hari nanti aku akan jumpa juga dengan hikmah tu. jika niat kita ikhlas untuk belajar demi mendapat keredhaan ALLAH dan membahagiakan ibu bapa kita, insyaallah suatu hari nanti kejayaan pasti menanti kita. No comments: