Wednesday, April 13, 2011

Besarnya Dugaan.. :)

Assalamualaikum readers..


insyaallah.. adalah rezeki aku dekat mana-mana nanti. hari ni hari aku penuh dengan kejutan yang boleh dikatakan memang besar lah. aku memang tak expect benda akan jadi macam ni. apa yang aku boleh cakap, mungkin tak ada rezeki aku. insyaallah ada kat mana-mana nanti. :) 




awal-awal lagi aku check benda ni. first memang terkejut sikit. yelahkan. siapa tak terkejut. tapi after ramai kawan2 aku check, majoriti tak dapat. aku lega la sikit. yelah, diorang ambil sikit je budak kot. *ayat sedapkan hati* tak ada rezeki aku nak jadi cikgu la kot. tapi ada terfikir jugak, kalau cikgu pon tak dapat, ni kan yang lain. hmm.. entah la.




ni pon agak menghampakan la. sebab aku target yang aku nak masuk bulan lima ni. nak rasa la PLKN. sebab third intake bulan 9! OMG. memang tak dapat la masuk kan. hmm.. 




cuma yang ni je. yang ni memang aku rasa hampa gila. Ya Allah. aku mohon asasi tesl kat sini. aku tahu uitm dah bukak ni pon dekat kawan aku. dia post dekat blog dia. aku mintak 3 asasi. 1 je kat uitm, ada temuduga pulak tu. bila nak check tadi, aku memang menggigil. macam nak ambil result gamaknya. but thanks to ghia, my bff. dia yang tenteramkan aku. after that aku gagahkan jugak check. tapi, apa nak buat. tak ada rezeki kan. 


apa yang aku harapkan this year, semuanya tak dapat. tapi aku fikir balik. Allah hanya bagi dugaan pada orang yang mampu menanganinya. Insyaallah aku tabah. :) 
ada la tu rezeki aku dekat mana2. Allah belum tunjukkan lagi. Insyaallah one day. 

2 comments:

Dayana Nasir said...

there will always something good behind something bad that happened. dont worry. mesti ada tempat yang terbaik untuk awak nanti.

aennurfyqa said...

thanks.. insyaallah... i hope so.. :)
btw thanks!!